Image by valuavitaly on Freepik

Έτυχε ποτέ να συναντήσετε κάποιο γονέα να λέει ότι αφήνει το μωρό του να κλαίει στην κούνια μέχρι να το πάρει ο ύπνος, γιατί έτσι του συνέστησε ο “ειδικός” ή οι μεγαλύτεροι και πιο “έμπειροι” συγγενείς του;

Γονείς που αποφεύγουν να έχουν τα παιδιά τους αγκαλιά, ειδικά τα αγόρια, για να μην “καλομάθουν”;

Έχετε νοιώσει ποτέ την απόσταση μεταξύ της κυρίαρχης άποψης για την σωματική επικοινωνία γονέα/παιδιού και της διαίσθησή σας;

Για αυτά και άλλα πολλά πρόκειται να μιλήσει η Esther Marom, Διεθνούς Φήμης Εκπαιδεύτρια στο Βρεφικό Μασάζ, στην ομιλία που θα κάνει στις 4/12 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων “Επαμεινώνδας Μεγαπάνος” του Μαιευτηρίου Λητώ, εγκαινιάζοντας το τέταρτο Σεμινάριο Εκπαιδευτών Βρεφικού Μασάζ που θα γίνει στη χώρα μας στις 5-8 Δεκεμβρίου στον ίδιο χώρο.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της περιγεννητικής και των θεραπειών, καθώς και σε όσους επιθυμούν να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους με πρωτεύοντα ρόλο το άγγιγμα και τη στήριξη υγιών σχέσεων γονέων-παιδιών.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει: το 4ήμερο σεμινάριο, το εκπαιδευτικό υλικό (βιβλίο, εγχειρίδιο, φάκελος, λάδι), την εποπτεία και τη γραπτή εξέταση για την πιστοποίηση, τη χορήγηση πτυχίου και τη συνδρομή στο Διεθνή Σύλλογο Βρεφικού Μασάζ για τον πρώτο χρόνο.

Η διδασκαλία και το εκπαιδευτικό υλικό είναι στα αγγλικά και συστήνεται βασική κατανόηση της αγγλικής γλώσσας. Υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας έπειτα από συνεννόηση.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και ενθαρρύνεται η έγκαιρη εγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ως Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Βρεφικού Μασάζ αναγνωρίζεστε παγκόσμια από τον Διεθνή Σύνδεσμο Βρεφικού Μασάζ (IΑΙΜ, www.iaim.net) που εδρεύει στη Σουηδία και αντιπροσωπεύεται σε περισσότερες από 50 χώρες.

Η πιστοποίηση από τον ΙΑΙΜ εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης και διεθνή αναγνώριση.

Οι Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Βρεφικού Μασάζ διδάσκουν σε τάξεις γονέων-παιδιών ή προσφέρουν ατομική εκπαίδευση.

Προϋποθέσεις Πιστοποίησης

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να:
• Εγγραφούν έγκαιρα και να είναι παρόντες και τις 4 ημέρες της εκπαίδευσης
• Ολοκληρώσουν την κατ’ οίκον εργασία
• Κάνουν την πρακτική τους με 5 οικογένειες
• Υπογράψουν τη συμφωνία του ΙΑΙΜ

Η εκπαιδεύτρια

Η Esther Marom είναι πτυχιούχος παιδαγωγός από το 1980. Εργάστηκε στο εκπαιδευτικό σύστημα του Ισραήλ και του New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών για είκοσι χρόνια. Εξειδικεύτηκε στην εκπαίδευση των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και την υποστήριξη οικογενειών σε κρίση. Το 1993 έγινε Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ και δίδαξε σε γονείς σε ΗΠΑ και Ισραήλ. Το 2003 έγινε διεθνής εκπαιδεύτρια του ΙΑΙΜ και ίδρυσε τον τοπικό σύνδεσμο του Ισραήλ. Στο πέρασμα των χρόνων η Esther εμπλούτισε τις γνώσεις της στο χώρο του θεραπευτικού μασάζ με εκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις στο Σουηδικό Μασάζ, το Σιάτσου, τη Ρεφλεξολογία και την εφαρμοσμένη Κινησιολογία.

Περιεχόμενο Εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει διαλέξεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με:
• Την ιστορία και τα οφέλη του βρεφικού μασάζ
• Την προώθηση της αλληλεπίδρασης γονέα-βρέφους
• Τη βρεφική ανάπτυξη και επικοινωνία
• Την προσαρμογή του βρεφικού μασάζ για μωρά με κολικούς, για πρόωρα γεννημένα μωρά, μωρά με ειδικές ανάγκες και υιοθετημένα μωρά
• Την προσαρμογή του βρεφικού μασάζ για το παιδί που μεγαλώνει
• Τεχνικές χαλάρωσης
• Τεχνικές διδασκαλίας
• Τεχνικές συντονισμού ομάδων
• Τεχνικές marketing και δημοσίων σχέσεων
καθώς και πρακτική εξάσκηση με γονείς και μωράκια.

Τόπος διεξαγωγής: Μαιευτήριο Λητώ, Μουσών 7-13, ΑΘΗΝΑ
Διάρκεια Σεμιναρίου: 5 Δεκεμβρίου – 8 Δεκεμβρίου, 09.00 – 17.30
Δηλώσεις Συμμετοχής: τηλ: 6985835456 (ώρες επικοινωνίας:17.00-20.00), e-mail: infantmassagegr@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση