Η ιστορία του….μη θηλασμού της Βίκυς (διαχειρίστρια της ομάδας θηλασμού Θεσσαλονίκη: Εγκυμοσύνη, Τοκετός, Θηλασμός) και του Θοδωρή, ειδωμένο από την άλλη πλευρά και γραμμένη…. απολαυστικά!

“Τις προάλλες είχαμε μία κουβέντα με την Βίκυ Φαρδογιάννη.. Με ρώτησε, πως και ασχολήθηκα με τέτοια επιμονή και ‘θέρμη’ με το να μιλάω υπέρ του θηλασμού.. Λοιπόν..

Επειδή το καταλαβαίνω ότι όπως εγώ πολύ εύκολα έπεσα στη λούμπα του ξένου στον γιό μου.. εξίσου πανεύκολο είναι για κάθε μητέρα, ειδικά για τις εγκυούλες, θέλω να αναφέρω (κοινώς να σας ζαλίσω..) με την ιστορία του γιου μου.

Η κόρη μου θηλάζει σχεδόν 20 μήνες. Ο γιος μου, όμως.. δε θήλασε ποτέ αποκλειστικά.. είχε μια ωραιότατη σύγχυση θηλών.. και πήρε δικό μου γάλα για 2 μήνες (παρότι ξεχείλιζε.. ) μέχρι δλδ που γύρισα στο γραφείο.

Δε θα μπω σε λεπτομέρειες.. στο γιατί έγινε αυτό κλπ κλπ.. που τα ξέρουμε όλες λίγο – πολύ. Θα σας πώ όμως τι πέρασα εγώ με τα μπουκάλια για περίπου 2 χρόνια.

Ο γιός μου ακόμα και σήμερα είναι ένα λεπτό παιδί. Δεν έτρωγε ποσότητες ποτέ. Δεν είχε βέβαια κανένα πρόβλημα με αναγωγές, αλλεργίες κλπ.. (είχα διαλέξει άλλωστε σκονόγαλα ΑΑΑ!!..) αλλά έτρωγε σαν ρολόι.. ανά 2,5 – 3 ώρες!

Τη νύχτα λοιπόν.. ακούγαμε το πρώτο γκουχ μουχ.. κοιταζόμασταν με τον άντρα μου.. ποιός αντέχει .. εσύ .. εγώ.. Άντε καλά, εγώ!

Κατεβαίνεις.. παίρνεις το μπουκάλι, βάζεις την σκόνη.. η μισή από τη νύστα σου πέφτει έξω.. anyway.. βάζεις το βραστό νερό.. κλείνεις το μπουκάλι, ελέγχεις αν η θηλή έχει μπει καλά και δεν έχει διπλώσει από μέσα, οπότε και θα κάνεις λούτσα το μωρό.. παγώνεις το γάλα.

Το ελέγχεις μία, δύο, δεκαπέντε φορές, αν έχει καλή θερμοκρασία.. και πας να σηκώσεις το μωρό.. που αυτά τα 3′ … 5΄ … ανάλογα το πόσο έχεις ταχύτητα σουμάχερ και εξάσκηση, έχει πλαντάξει στο κλάμα! Σηκώνεις το μωρό.. πας να καθίσεις, του βάζεις με κόπο και τρόπο την σαλιάρα και του δίνεις το μπουκάλι.

Πίνει λοιπόν.. με όρεξη!! Προς το τέλος.. σε ζώνουν τα φίδια.. λες.. έχει γούστο να θέλει τώρα να πιεί 180 γρ.. και εγώ του έφτιαξα 150, γιατί χθες ήπιε 110 και τα υπόλοιπα τα πέταξα…. και έρχεται η ώρα, που ο Θοδωρής αποφασίζει ότι θέλει να πιει παραπάνω.. και τελειώνει το μπουκάλι.. και ξεσηκώνει όλο το τετράγωνο και εσύ από τη στενοχώρια που αφήνεις το μωρό νηστικό, θέλεις να πεθάνεις.. μέχρι να φτιάξεις δε, συμπλήρωμα.. έχει χωνέψει και δεν το θέλει. Άρα, άλλα 50γρ, πεταμένα! Από τα νεύρα του όμως.. του έχει φύγει η νύστα.. 1 ώρα κούνημα και νανούρισμα… να πως μαθαίνεται η αγκαλιά!

Τον βάζεις επιτέλους στο κρεβάτι.. και πας να ξαπλώσεις! Εσύ κάνεις άλλη μια ώρα να ηρεμήσεις και να σε ξαναπάρει ο ύπνος.. και μετά από 1 ώρα.. τι γίνεται??? Το μωρό ξυπνάει και πεινάει, αφού πέρασε το 3ωρο… Κοιτάς τον άντρα σου.. σε κοιτάει.. και το μαρτύριο δεν έχει τέλος!

Κάθε βράδυ, λοιπόν.. επί 2 χρόνια.. ζούσαμε την ημέρα της Μαρμότας! Όταν άρχισε να κοιμάται, εγώ έπινα βαλεριάνα για να επαναφέρω τον οργανισμό μου να κοιμάται σερί.

Και γεννιέται η Νιόβη.. και πιάνει θηλή αμέσως.. και έρχεται το πρώτο βράδυ.. κάνει το πρώτο γκούχ.. μουχ.. την πιάνω, την βάζω στο στήθος, σε 20′ είχε φάει και κοιμηθεί.. και εγώ ήμουν ήρεμη, αφού ούτε το μάτι της δεν είχε προλάβει να ανοίξει.

Και ναι, κορίτσια μου.. 20 μήνες τώρα, ξυπνάει 1,2 3… μπορεί και 10 φορές τη νύχτα. Αλλά σε φυσιολογικές συνθήκες (δε μιλάω δλδ, να είμαστε άρρωστες), δεν κλαίει, αφού μπαίνει κατευθείαν στο στήθος, δεν ξυπνάει, πίνει τρία λεπτά και μου κοιμάται ξανά. Εγώ τη θηλάζω ξάπλα, και πολλές φορές έχω κοιμηθεί, πριν από εκείνη.

Και δε σας έβαλα πουθενά.. τα ΕΞΟΔΑ… πουθενά την ΥΓΕΙΑ.. γιατί εγώ ήμουν και τυχερή και ο γιός μου είναι κατά πως δείχνει ένας ιδιαίτερα υγιής και ανθεκτικός οργανισμός. Αλλά αν μαζέψω τα λεφτά που σπαταλήθηκαν.. θα έφταναν να σας κερνούσα, όλη την ομάδα κάθε βδομάδα έναν παιδότοπο.. για 1 χρόνο, σίγουρα!”.

Βίκυ Σκορδαλού

Aν θέλετε να μοιραστείτε τη δική  σας ιστορία θηλασμού μαζί μου και με τις άλλες μαμάδες, την περιμένω στο info@thilasmos.com

Αυτό το άρθρο έχει ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση