Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι το Mamava.

Πρόκειται για έναν “σταθμό για θηλασμό ή/και άντληση”.

Θα εγκατασταθεί σύντομα στο διεθνές αεροδρόμιο Burlington στο Vermont. Διαθέτει χαμηλό φωτισμό, αποστειρωμένες επιφάνειες και θέση για την αντλία σας. Επίσης έχει αρκετό χώρο για να βάλετε μέσα ένα καρότσι και τις αποσκευές σας.

Όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές, υποστηρίζω φανατικά τον δημόσιο θηλασμό και όταν θήλαζα τα παιδιά μου, το έκανα παντού, όσο πιο διακριτικά μπορούσα.

Όμως τίποτα δεν με εμπόδιζε από το να θηλάζω οπουδήποτε βρισκόμασταν.

Υπάρχουν όμως και μητέρες που δεν αισθάνονται καθόλου άνετα να θηλάσουν δημοσίως, που ντρέπονται ή που τα μωρά τους απλώς δεν συνεργάζονται όταν βρίσκονται σε μέρη με πολύ κόσμο και πολλά ερεθίσματα.

Γι’ αυτές τις γυναίκες δημιουργήθηκε το Mamava .

Ξέρω ότι κάποιες από εσάς θα σκεφτούν “Τι; Δηλαδή πρέπει να κρυβόμαστε για να θηλάσουμε;”.

Φαντάζομαι όμως ότι εννοείται πως δεν είναι υποχρεωτικό να το χρησιμοποιήσει όποια γυναίκα θέλει να θηλάσει το παιδί της.

Χαίρομαι όμως που όποια γυναίκα το θελήσει θα έχει τη δυνατότητα να θηλάσει ή/και να αντλήσει σε έναν καθαρό, ασφαλή και ήσυχο χώρο, φτιαγμένο ειδικά γι’ αυτήν.

Χαίρομαι επίσης γιατί αντιλαμβάνομαι ότι, μάλλον επειδή γινόμαστε όλο και περισσότερες (οι θηλάζουσες μητέρες), κάποιοι αρχίζουν να ενδιαφέρονται και να σκέφτονται και τις δικές μας ανάγκες.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα φυσικά, μέχρι να αντικαταστήσει η εικόνα του θηλασμού την κυρίαρχη εικόνα του μπιμπερό και μέχρι οι κυβερνήσεις μας να μεριμνήσουν ουσιαστικά για το θηλασμό, αλλά είμαστε νομίζω σε καλό δρόμο!

Βίκυ Φαρδογιάννη – Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

 

 

Αφήστε μια απάντηση