Έφυγε από τη ζωή χθες η Μιλένα Ρούσκοβα, γυναικολόγος, πρωτοπόρος στον φυσικό τοκετό, σύμβουλος θηλασμού IBCLC, αλλά πάνω απ’ όλα μια γυναίκα που όμοιά της δεν έχω γνωρίσει, γεμάτη ζωντάνια, δύναμη, πάθος, οράματα, ανιδιοτέλεια και ψυχή…

Ήταν μια από τις τρεις πρώτες συμβούλους θηλασμού ΙΒCLC στην Ελλάδα και για πάνω από 10 χρόνια υπήρξε συντονίστρια των αντίστοιχων εξετάσεων στην χώρα μας.
Η διάδοση του επαγγέλματος του συμβούλου θηλασμού στην Ελλάδα οφείλεται κατά τη γνώμη μου εν πολλοίς στη Μιλένα, η οποία ήταν αυτή που ενέπνευσε εμένα και πολλούς άλλους να αγαπήσουμε και να ακολουθήσουμε αυτό το λειτούργημα.
 
Θα μου λείψει η ίδια, οι γνώσεις της που τόσο απλόχερα μοιράζονταν, το ανήσυχο πνεύμα της….. όμως θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα την θυμάμαι πάντα με απέραντη εκτίμηση.
 
Καλό παράδεισο Μιλένα….

Αυτό το άρθρο έχει ένα σχόλιο

  1. Καλό σου ταξείδι φιλενάδα…απο την Κύπρο ,που τόσο αγάπησες και μάλιστα επέλεξες και τον σύντροφο σου ,και μαζύ περάσατε τον Γολγοθά σου..
    Στα 4 χρόνια που σε γνώρισα,ήσουνα και για μένα οδηγός και καθοδηγητής στον αγώνα μου για τις
    εξετάσεις IBCLC!!!! και πάντα θα θυμάμαι τα λόγια σου ”Μαρία,και μόνο το ταξείδι που θα κάνεις,ανάμεσα στον κόσμο της Γαλουχίας…αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις”
    Είχες απόλυτο δίκαιο Μιλένα μου..τα σοφά σου λόγια ήταν για όλες μας πολύτιμο αγαθό..
    Στο τελευταίο σου email μου έγραψες …”Το μέλλον άγνωστο,το παρόν συναρπαστικό”…
    Κρατώ αυτό απο σένα ,τα λόγια είναι περιττά.
    Καλό ταξείδι
    Μαρία IBCLC
    Cyprus

Αφήστε μια απάντηση