Ξανά από την αρχή….

 

Αυτή τη φορά ήξερα πολύ περισσότερα από την πρώτη φορά. Το μαγικό ταξίδι του θηλασμού ξεκίνησε από την στιγμή που σε κράτησα στην αγκαλιά μου.

Είχα θράσος και διεκδίκησα αυτό που ήθελα. Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτή τη στιγμή.

Η μικρή μου μόλις γεννήθηκε έκλαψε, την πήρα στα χέρια μου την έβαλα στο στήθος και ηρέμησε. Κανείς δεν μου αρνήθηκε αυτό που ήθελα.

Η μαία μας κοιτούσε και μας θαύμαζε. Ο άνδρας μου, μαζί μου στο ταξίδι του θηλασμού όπως και την πρώτη φορά.

Ζήτησα αποκλειστικό θηλασμό και τα κατάφερα. Η μικρή νεράιδα μου ήταν ένα μωρό που είχε πρόγραμμα σε αντίθεση με την πρώτη που θήλαζε ανά μία ώρα. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι την θήλασα αμέσως, αλλά είναι ένα πιο ήρεμο μωρό. Βέβαια έχει την διαφορετικότητά της στο ότι στις αρχές ήταν λαίμαργη και κοιμόταν όρθια στην αγκαλιά μας.

Αυτό που αντιμετώπισα σαν πρόβλημα ήταν οι πληγωμένες θηλές μου αλλά κατάφερα με τις κατάλληλες οδηγίες και το ξεπεράσαμε. Αποκλειστικός θηλασμός μέχρι και μπαίνοντας στον 7ο.

Είναι πολύ πιο εύκολο από την προηγούμενη φορά αλλά παραμένει το ίδιο συναρπαστικό και μαγικό. Η μεγάλη μου παίρνει την κούκλα της και την θηλάζει και εγώ νιώθω ότι έχω ενημερώσει το κοριτσάκι μου με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι θέλει υπομονή, επιμονή και να πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις. Νέες μανούλες ενημερωθείτε και να έχετε πίστη στον εαυτό σας.

Υ.Γ. Αυτή τη φωτογραφία την αφιερώνω στην μεγάλη μου κόρη γιατί αν δεν την θήλαζα ίσως να μην είχα καταφέρει να ζήσω αυτή τη στιγμή.

Φυσικά όλη μου την αγάπη και στον άνδρα μου για τη στήριξη που μου έδειξε.

Πέρσα

Aν θέλετε να μοιραστείτε τη δική  σας ιστορία θηλασμού μαζί μου και με τις άλλες μαμάδες, την περιμένω στο info@thilasmos.com

Αυτό το άρθρο έχει ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση